Hyg.dk

5 sjove juleaktiviteter for børn Cover
Indholdsfortegnelse
Rasmus
Rasmus

5 sjove juleaktiviteter for børn

Julen er en stressende tid, især hvis man har børn der render rundt om anklerne på en. Derfor kan det være en god idé at aktivere børnene, med nogle hyggelige juleaktiviteter. I denne artikel giver vi nogle konkrete aktiviteter, som I kan prøve af.
Artiklen er præsenteret i samarbejde med vores partnere
Temashop-Logo
Partyking-logo
Flying Tiger Copenhagen logo
Dreamshop2u Logo
5 juleaktiviteter for børn

5 Juleaktiviteter for børn

Det er den tid på året, så det er tid til at få travlt! Vi har samlet nogle sjove juleaktiviteter, der vil hjælpe med at holde dig og dine børn beskæftiget og samtidig gøre denne julesæson mindeværdig.

Temashop-Logo
Partyking-logo
Flying Tiger Copenhagen logo
Dreamshop2u Logo
Honningkagehus

Lav varm chokolade og honningkagehuse

Lav noget varm chokolade, snup din yndlings kage opskrift og kom i gang med denne klassiske juleaktivitet.

Honningkagehuse er en sjov måde at fejre højtiden på. De kan være så enkle eller komplicerede, som du ønsker, de skal være, men uanset hvad vil de tilføje en ekstra portion jubel til dit hjem for sæsonen. Her er et par tips til, hvordan man laver et:

Til peberkage folk, start med en skabelon over, hvad du vil bygge. Tegn derefter konturer med en blyant på vokspapir og klip figurer ud ved hjælp af en køkkensaks (eller endnu bedre, småkageudstikkere). Når alle stykker er skåret ud, læg dem sammen med icing – en blanding af konditor sukker og vand – til at lime på vokspapir, før du sætter dem i ovnen ved 175 grader F i 5-10 minutter, indtil de er stivnede (tiden afhænger af på hvor tykt lag de er). Tag den ud af ovnen, når den er færdig, og lad den køle helt af, inden du pynter!

Lav dit eget juletræspynt

At lave din egen juletræspynt er en sjov aktivitet for børn at lave sammen med familien. Dine børn vil være i stand til at skabe noget med deres egne hænder og så se det hænge på træet, de har været med til at dekorere. Sådan gør du:

 • Saml materialer. Du skal bruge nogle styrofoam-kugler, maling i enhver farve eller farver efter eget valg, og glitterlim (eller almindelig lim, hvis glitter får dig til at nyse). Du vil måske også have en snor eller et bånd til at hjælpe med at hænge det færdige produkt op!
 • Mal styroporkuglerne med forskellige farver maling (brug højst 2-3 farver).
  Lad tørre helt, hvis du bruger glittermaling, eller lad tørre natten over, hvis du bruger almindelige akrylmalinger, der tørrer hurtigere end akvareller.
  Hvis du vil have mere end én farve på hver kugle, skal du bare vente, indtil et lag tørrer, før du maler endnu et lag ovenpå den!
  Dette giver bedre dækning, når du maler flere farver på et overfladeområde i stedet for at prøve at blande dem sammen på forhånd, hvilket ville få alt til at se stribet ud, fordi blanding ikke altid fungerer godt, afhængigt af hvilken slags penselstrøg, der bruges under påføring processen.

Lav en skattejagt med julestokke

Hvis du har et par ekstra slikstokke hængende og vil vise dine børn, hvor sjov julen kan være, så prøv at lave en skattejagt. Alt hvad du behøver er slikstokkene og nogle ledetråde, som børnene kan følge. Her er nogle forslag:

 • Skjul slikstokkene i dit hus eller gårdhave (eller nabolag). Sørg for at have dem uden for rækkevidde af små børn, så de ikke kommer til skade på skarpe ender eller ved et uheld indtager noget forkert.
 • Lav et kort med ledetråde for at hjælpe dine børn med at finde, hvor alle de skjulte godbidder er placeret.

Lav en gavekurv til en syg eller ældre

Du skal bruge:

 • En kurv eller æske til at lave gavekurven i.
 • En liste over ting, som du tror, ​​personen kunne lide, og hvis det er muligt, hvad de har brug for.
 • Hvis det er til en ældre person, så overvej, om der er noget ved deres livsstil, som du kan hjælpe med: måske har de problemer med at rejse sig fra gulvet for at gå i køkkenet?
 • Eller bor de måske alene og sætter virkelig pris på selskab? Tænk over dette, mens du sammensætter din gavekurv.
 • Nogle snacks eller godbidder, som de måske kunne lide: En pakke Oreos, nogle småkager eller endda en lille chokoladebar er alle gode muligheder.
 • Hvis du laver gavekurven til en, der er syg og har brug for hjælp til huslige pligter: Overvej at give dem noget som opvaskemiddel, vaskemiddel eller rengøringsmidler. Du kan også inkludere ting som papirhåndklæder eller toiletpapir.
Temashop-Logo
Partyking-logo
Flying Tiger Copenhagen logo
Dreamshop2u Logo

Hold en grim julesweater fest

Den sjove og nemme måde at holde en grim julesweater fest for dine børn på er simpelthen at købe nogle grimme trøjer i butikken, invitere en ven eller to over og lade dem klare resten. Hvis du leder efter noget mere struktureret, er her dog nogle retningslinjer:

 • Alle bør have deres grimmeste julesweater på, de har – eller lave en! Jo mindre attraktiv jo bedre.
 • Børn kan skiftes til at spille spil som “Sæt halen på julemanden” eller “Gæt hvem jeg er?” med deres venner, mens du går rundt med snacks som pebermynte-kager.
 • Dit barns foretrukne julemusik vil opmuntre alle tilstedeværende til at komme ind i tingenes ånd!

Find sjov underholdning

Vil du have mere sjov underholdning, så kan vi hjælpe dig!

I vores artikel, sjov underholdning til din fest, kan du finde en masse sjove aktiviteter.

Det er aktiviteter du kan lege med dine børn, eller tage med til din næste fest.

Der er aktiviteter for folk i alle aldre, så man virkelig kan have det sjovt.

Lav dine egne julekort

At lave dine egne julekort er en sjov og kreativ måde at fejre sæsonen på. Der er mange måder, hvorpå du kan gøre dette, herunder ved at bruge billeder af dit barn eller familiemedlemmer, gøre brug af kunstværker lavet af dine børn og endda tage billeder af venner eller familiemedlemmer, som du også kan bruge.

Idéer til fotokort omfatter:

 • Brug af en skabelon fra internettet og indtastning af nogle oplysninger om, hvor dejligt det er at have så vidunderlige mennesker i sit liv ved juletid; dette vil sikre, at de ved, hvor meget de betyder for dig!
 • Brug af et digitalkamera eller smartphone, når du er ude at tage billeder sammen som en familie; det kan være billeder af alle, der smiler sammen ved middagstid, eller noget andet specielt som lysene udenfor juleaften, hvor sneen faldt blødt omkring os alle sammen … det er minder, der er værd at bevare for evigt!
Temashop-Logo
Partyking-logo
Flying Tiger Copenhagen logo
Dreamshop2u Logo

Skriv et brev til julemanden!

At skrive et brev til julemanden er en fantastisk måde for børn at forbinde med julens ånd.

Du kan hjælpe dem med at skrive deres breve og så levere dem julemorgen, eller du kan sende dem til Nordpolen med posten.

Sørg for, at dit barn forstår, at julemanden er en fiktiv karakter og ikke ægte!

Hvis du tilfældigvis er religiøs, så mind dine børn om, at Jesus Kristus er grunden til, at vi fejrer jul; han blev født den 25. december, så det giver mening for os alle at fejre dengang også!

Børn kan være med til at gøre julen speciel for deres familiemedlemmer og dem selv.

Børn kan være med til at gøre julen speciel for familiemedlemmerne og dem selv ved at lave deres egne juletræspynt. Børn kan også lave deres egne julekort, skrive et brev til julemanden eller holde en grim sweater fest.

Det er vigtigt for dig at kunne hygge dig med din familie, men det er også vigtigt, at alle føler sig inkluderet. Hvis du har en slægtning, der altid er udeladt af det sjove, skal du i år sørge for, at de er inkluderet på en eller anden måde.

Afsluttende bemærkninger

Du kan ikke holde en jul uden sjove aktiviteter for børn! Fra håndværk til mad, her er nogle gode ideer til at holde dem underholdt i ferien.

Populære artikler