Hyg.dk logo

Promille beregner – Kan du køre hjem?

Find mere inspiration hos vores partnere herunder:

Indholdsfortegnelse

Bryllupsbudget

Tillykke med dit kommende bryllup! Det er det en sjov og spændende opgave at planlægge et bryllup.

Det er også meget dyrt, og derfor er det vigtigt at budgettere ordentligt.

Det gøres bedst med et grundigt bryllupsbudget.

Brug denne guide til at hjælpe med at bestemme, hvad de største omkostninger på din særlige dag vil være, så du kan undgå overraskelser, når regningerne begynder at komme.

Vi har bygget en bryllupsbudget skabelon i Excel, som du kan downloade, så du hurtigt kan få et overblik.

Bryllupsbudget skabelon

For at benytte vores bryllupsbudget skabelon, så skal du downloade den herunder.

Når den er downloadet, så kan du blot udfylde alle de grå felter, med jeres budgetterede udgifter.

I toppen kan I sætte jeres overordnede bryllupsbudget, her er det forudfyldt med 100.000 kr.

Der er stor forskel på, hvor meget et bryllup koster, men med vores bryllupsbudget skabelon, kan du hurtigt se, hvor mange penge I har til jeres drømmebryllup.

I bryllupsbudget skabelonen er det også muligt at indsætte de reelle udgifter, så I kan følge med i, om I overholder jeres bryllupsbudget.

Herunder kan I læse mere om de forskellige bryllupsbudget poster, og hvad I skal være opmærksomme på, når I begynder at planlægge.

Bryllupsbudget - Download Billede

Selskabslokale og forplejning

Lokalet og forplejningen er normalt den dyreste dele af brylluppet.

Prisen på et lokale afhænger af dets placering, størrelse og type.

Nogle selskabslokaler udlejer for eksempel telte eller telte til en udendørs ceremoni, mens andre har en fast bygning, hvor du kan holde din reception.

Forplejning Omkostninger afhænger også af flere faktorer: antal gæster, menu og service stil (buffet vs sit-down).

Lavbudget muligheder inkluderer at lave din egen mad eller få venner til at hjælpe med forberedelsesarbejdet før arrangementet (du kan også hyre en cateringfirma til en simpel buffet).

Hvis du har tid nok på forhånd til at planlægge det hele ordentligt, bør dette ikke være for stressende for alle involverede – så lad ikke økonomi være en undskyldning!

Bryllupsplanlægger

Bryllupsplanlæggere kan være en stor hjælp.

En bryllupsplanlægger er en professionel planlægger, der arbejder med brudeparret, for at hjælpe dem med at planlægge deres store dag.

De kan tage sig af mange af detaljerne, lige fra at finde det perfekte sted til at arrangere blomster, mad og musik.

De kan også sørge for, at du holder budgettet og finder de bedste leverandører til dit bryllups behov.

En god planlægger vil holde tingene kørende under hele dit arrangement, så du ikke behøver at bekymre dig om andet end at hygge dig!

Fotografi og videografi

De fleste er enige om, at fotografering og videografi er de vigtigste dele af jeres bryllup.

Hvis du har en fotograf, der har et godt øje til at fange øjeblikke, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt de får gode billeder eller ej – du stoler bare på dem og ved, at de vil gøre deres arbejde godt.

Det samme gælder videografer: Hvis de er nogen, der ved, hvad de laver, så lad dem gøre deres ting og fokusere på at nyde dig selv under ceremonien!

Det vigtigste er, at dine gæster har noget at se tilbage på efter ceremonien er slut, så det er værd at hyre fagfolk, selvom det koster flere penge end at prøve at lave et improviseret shoot selv (hvilket kan være vanskeligt).

Blomster og dekorationer

Blomster og dekorationer er en stor del af din ceremoni og reception.

Uanset om du planlægger at have blomster ved alteret eller bare vil pynte bordene, kan de være en god måde at udtrykke din stil på.

De kan være dyre!

Du kan vælge at købe dem hos en blomsterhandler, men bare rolig – der er masser af andre måder at få smukke blomster på til en overkommelig pris:

Sørg for, at det, du leder efter, faktisk er realistisk med hensyn til budget og tidsbegrænsninger (se denne liste)

Hvis du vil have noget håndlavet i stedet for købt i butikken, så overvej at købe ting som silkeblomster i stedet. Ikke alene er de mere overkommelige end rigtige, men de vil også holde meget længere!

Undersøg planter, der er hjemmehørende i dit bryllup, fordi de kan være billigere end eksotiske blomster, der sendes fra fjerne lande

Brudekjole og gommens påklædning

Det vigtigste aspekt af din bryllupsdag er ikke kun maden eller stedet, eller endda dine løfter – det er kjolen og gommens påklædning, der vil sætte tonen for resten af ​​jeres liv sammen.

Nogle mennesker er måske tilbøjelige til at sige, at der ikke er noget, der hedder “for meget”, når det kommer til en brudekjole, men vi mener ikke det er sandt!

Selvfølgelig er der tilfælde, hvor en brud vælger en ekstravagant kjole (dvs. prinsesse Diana ved hendes bryllup i 1981), som kan retfærdiggøres af mange faktorer, herunder deres rigdom eller fremtrædende plads i samfundet.

Men oftere end ikke, ender brude, der vælger ultra glamourøse kjoler, med at fortryde deres beslutning senere, fordi de mangler komfort i deres outfits, mens de går ned ad de berygtede trin mod ægteskabelig lyksalighed med deres partnere.”

Ceremoni musik

At vælge sangen til din ceremoni er en vigtig beslutning, der kan påvirke, hvordan dine gæster har det med dagen.

Det er også en af ​​de ting, folk har en tendens til at glemme, indtil de står ved alteret, så du skal ikke være som de fleste andre ved at træffe dette valg tidligt og tænke igennem alle mulighederne.

  • Vælg en sang, der er meningsfuld for dig og din partner

Dette kan virke indlysende, men det er alligevel værd at nævne.

Hvis der nogensinde har været et tidspunkt, hvor du følte, at du virkelig var forbundet med en anden person eller gruppe af mennesker, så gå tilbage i tiden og udvælg, hvilken sang der blev spillet i det øjeblik – det har sandsynligvis en form for særlig betydning for jer begge.

  • Vælg en sang, der passer til ceremonien

Du vil ikke have noget for glad eller optimistisk, når alle andre græder; du vil heller ikke have noget for trist, når alle andre føler sig jublende osv. osv. osv.

Hold øje med tone frem for genre her; hvis der er nogle tekster i særdeleshed, så sørg for, at de passer til dit tema/følelser over for livet i dette øjeblik, før du træffer endelige beslutninger!

  • Vælg en sang, der ikke er for lang eller for kort

Tænk på, om der skal være pauser eller ej mellem dele i hvert vers selv såvel som gennem dets helhed; disse kan hjælpe med at guide lyttere gennem hver fase med succes uden at føle sig hastet for hurtigt!

Underholdning og musik

Når det kommer til underholdning og musik, kan bryllupper være en temmelig stor sag.

Du vil have dine bryllupsgæster skal have en fantastisk dag, men du vil også have, at de skal føle sig godt tilpas og afslappet.

At vælge det rigtige band eller DJ til din bryllupsdag er vigtigt, fordi de kommer til at spille en stor rolle i at skabe stemningen. Du vil ønsker nogen m ho du kan lide, som har et godt ry, og som vil være i stand til at tilpasse deres musikvalg ud fra vejret (hvis der forventes regn).

Tip: Find ud af, hvilke professionelle tjenester der er tilgængelige hos dit selskabslokale, før du træffer nogle beslutninger om at ansætte yderligere leverandører!

Brevpapir m.m

Det første skridt til planlægning er dit brevpapir, om du vil lave dit eget design eller bruge en skabelon.

Vælger du det sidste, anbefaler vi, at du finder noget online og redigerer det med dine egne oplysninger.

Når du laver dit eget design, så start med at brainstorme ideer til skrifttyper, farver og mønstre ved hjælp af Pinterest eller Google-billeder.

Canva er også et fremragende værktøj til at lave invitationer og andet.

Når du har besluttet dig for et tema og nogle grundlæggende elementer, skal du begynde at skitsere dine designs, så de kan bringes ind i Adobe Illustrator (eller et andet lignende program).

Når du er færdig med at designe alle papirvarer til brylluppet – inklusive adresse invitationer, save-the-date-kort (og kuverter), bryllupsinvitationer (og bilag), bordkort/pladskort/gæstebøger – upload dem som PDF-filer til en online udskrivningstjeneste som VistaPrint.

Hår og makeup

Hvis du er på et budget og ikke ønsker at betale for hår- og makeup-tjenester, kan du altid vælge at gøre det selv.

Mange brude foretrækker dette, fordi de føler sig mere komfortable med sig selv og deres makeup-stil, end de ville gøre med en professionel.

Ud over det er det sandsynligvis også billigere!

Hvis ideen om at bruge dine venner eller familiemedlemmer lyder tiltalende, men ikke praktisk (for eksempel hvis alle har et andet arrangement at deltage i), så kan det måske være ideelt at ansætte nogen.

Der er masser af kvalificerede fagfolk derude, som har specialiseret sig i brudehår og makeup-tjenester i hele landet – så uanset om det kun er én person eller hele bryllupsfesten, der bliver forkælet inden den store dag, vil de fleste finde nogen i nærheden, som kan tage sig af dem!

Gaver til bryllupsfesten

Gaveuddeling er en af ​​de sjoveste dele af planlægningen af ​​et bryllup, men det kan blive forvirrende, når det kommer til at beslutte, hvor meget man skal bruge på hver enkelts gave.

Det er vigtigt, at du vælger gaver, der er meningsfulde og tankevækkende for hver person i din bryllupsfest.

Mange giver gaver til hinanden, deres brudepiger eller andre, som en lille erkendtlighed.

Du bør også tage dit budget i betragtning, når du vælger dine gaver.

Den bedste måde at gøre dette på er ved at oprette en liste over, hvad hver person ville påskønne som gave, og derefter finde noget lignende eller billigere med de samme kvaliteter.

Transport

  • Lejebiler og limousiner
  • Bus eller shuttle service
  • At komme fra ceremonien til receptionen/komme fra receptionen til dit hotel
  • At komme fra dit hotel til lufthavnen (og så tilbage igen)

Andre udgifter

Andre udgifter, der skal tages i betragtning, omfatter:

  • Polterabend
  • Hvis du planlægger et destination bryllup, er det vigtigt at huske, at der kan være nogle omkostninger forbundet med at rejse (f.eks. flybilletter eller transport). 

Du bør også medregne afspadsering fra arbejdet, hvis du planlægger at dele forskellen mellem dit eget bryllup og dine nærmestes bryllup.

  • En på-dagen-koordinator eller planlægger kan være guld værd, når det kommer til at holde styr på alle de bevægelige brikker på din store dag.

De kan hjælpe med at koordinere sælgere og gæster, give et ekstra sæt øjne under opsætning og oprydning, så intet bliver glemt, sørge for, at alt kører glat under hele arrangementet, sikre, at maden ankommer til tiden ved hvert bord – listen kan fortsætte!

Hvis det at have en anden til at organisere tingene lyder som mere, end du selv vil klare (og vi kan fuldt ud forstå), kan det være noget, der er værd at overveje!

Hvordan skal guiden bruges?

Brug denne liste som en budgetvejledning til at hjælpe dig med at planlægge dit eget bryllup. Hvert par er forskelligt, så du vil sandsynligvis justere tallene i overensstemmelse hermed.

Dette er kun en grov guide til at komme i gang og give dig en idé om, hvad tingene koster.

Du bliver nødt til at lave nogle undersøgelser for at finde ud af, hvor meget bryllupper virkelig koster i dit område, og derefter tilføje eller fratrække elementer, der er vigtigere eller mindre vigtige for dig, end de er for andre brude (såsom størrelse på plads og fotografens priser).

Afsluttende bemærkninger

Jeg håber, at denne guide har været nyttig for dig!

Om ikke andet burde det give dig en idé om, hvor dine bryllups udgifter kan gå hen.

Det første skridt til at planlægge et bryllup er normalt at finde ud af, hvor mange penge du har til rådighed.

Beslut derefter, hvilke varer der er vigtigst for din drømmedag, og fordel den største del af dit bryllupsbudget i overensstemmelse hermed.

Herefter er det bare et spørgsmål om at sørge for, at alle detaljer er plejet i god tid, så alt går så glat som muligt på den store dag!

Bryllupsbudget FAQ

Hvorfor skal vi lægge et bryllupsbudget?

Et bryllupsbudget er en af de vigtigste ting i brylluppet. Det er her I finder ud af, om I har råd til jeres drømmebryllup, eller om I skal gå på kompromis.

Hvad er den største post i et bryllupsbudget?

Maden og selskabslokalet er ofte den største post i ethvert bryllupsbudget.

Kan jeg downloade en skabelon i excel?

I vores artikel har du mulighed for at downloade en excel skabelon, så I hurtigt og nemt kan lægge jeres bryllupsbudget.

Find flere budgetter

Barnedåbs Budget
Konfirmations budget
Bryllupsbudget
Populære artikler