Hvis du driver en restaurant, bar, café eller lignende, så kender du behovet for at have is ved hånden.
Uanset om du langer hundredevis af drinks over disken, i løbet af natten, så har du brug for mange kilo is.
Og den is producerer jo ikke sig selv!
Det er hen en professionel isterningsmaskine kommer ind i billedet.
De kan producere store mængder is, så du og dine medarbejdere, blot skal skovle lidt ud af gangen.
Det er svært at sætte beløb og tid på, hvilken effekt en isterningmaskine har på din forretning.
Men du kan være sikker på, hvis du ikke har kolde drinks, så kommer dine kunder nok ikke igen.
Derudover sparer du en del penge, da isen fylder meget i glasset, skal der bruges mindre alkohol og sodavand med mere, for at lave en drink til dine kunder.
Og forestil dig lige, hvis dine medarbejdere skulle stå, og fylde poser med vand, hver aften, så der var is til dagen efter.
Du kan måske undre dig list på navnene.
Der er både professionelle isterningmaskiner og industrielle isterningmaskiner.
Så hvad er forskellen på dem?
Når vi taler om en professionel isterningmaskine, så er det ofte en du benytter i en restaurant, café eller bar.
Hvor en industriel isterningmaskine, er en noget større maskine, der fx. Kan stå i et storkøkken, hvor der måske er behov, for langt mere is.
Når du er ude og investere en større sum penge i din isterningmaskine, så er et magasin, en ret god feature at have.
Magasinet er der, hvor isterningerne bliver opbevaret, når maskinen er færdig med at producere dem.
For lidt mindre maskiner, så er der ikke et særligt stort magasin, hvilket gør, at der ikke produceres nært så meget id.
Når vi taler om størrelsen på en professionel isterningmaskine, så taler vi faktisk om 2 ting.
Den ene er den fysiske størrelse, altså hvad er længden, bredden, højden og dybden på maskinen.
Den del er vigtig, da den jo skal passe ind i dit eksisterende interiør, uden at stå i vejen.
Men når vi taler størrelse, så taler vi også om magasinet.
Hvor mange kilo isterninger kan maskinen holde på af gangen, når der ikke produceres is.
Har du en bar, hvor der er rigtig meget trafik i dine isterninger, så kræver det, at den kan holde på rigtig mange, hvor en restaurant måske har lidt mere luft i produktionen.
Når du ser på produktionen af is, så skal du se på flere ting.
Først og fremmest, så skal du vide, hvor mange isterninger, kan maskinen producere på en gang.
Derudover, så skal du også vide, hvor mange kilo den kan producere.
Det er de ting der gør, at du ved hvor stor maskinen skal være, så du vælger den, der passer til jeres behov.
Det er jo synd at skulle bruge energi på at lave isterninger, hvis disse bare bliver smidt ud.
Der er måske ikke mange der ved det, men der findes 2 køle former, når det kommer til professionelle isterningmaskiner.
Der er de luftkølede maskiner og så er der de vandkølede maskiner.
Når maskinen er luftkølet, så skal der selvfølgelig bruges kølemiddel i maskinen. Den bruger også noget mere kølemiddel når den er luftkølet.
Til gengæld er vandforbruget på maskinen, meget mindre.
Hvis maskinen er vandkølet, så bruger den noget mindre kølemiddel.
Til gengæld så bruger maskinen en del mere vand, da den benytter det til nedkøling.
Når du er i gang med købet, så er der forskellige ting du skal være opmærksom på.
Det er en god idé at se på om maskinen er luftkølet, eller vandkølet, da det har en betydning for, hvor meget vand den bruger, eller hvor meget strøm maskinen sluger.
Når du ser på de professionelle isterningmaskiner du er interesseret i, så spiller prisen nok en stor rolle.
Og der er selvfølgelig forskel på, om du skal bruge 10.000 kr. eller 30.000 kr. på en maskine.
Husk derfor at se på maskinens funktioner, størrelse og kapacitet, så du finder den maskine, der passer bedst til dit behov.