Hyg.dk

Rosévin

Rosévin

Til En Varm Sommeraften

Find Rosévin

Rosévin er fantastisk på en varm sommerdag, til at køle sig lidt ned på. Find rosévin hos vores partnere herunder.
[REXULTZ id="1926"]

Rosévin

Rosé er en vin, der har sin grundfarve et sted mellem lyserød og rød.

Farven opnås ved to ting – knusning af druen før færdiggørelse (kendt som “Blending”) eller ved at blande lidt stille rødvin i for at lave den.

Nogle mennesker kan lide at drikke Rosé om sommeren, når de vil have noget lettere end en rødvin, men ønsker ikke, at deres drink skal smage som et alkoholiseret Shirley Temple (også kendt som en, der kan lide søde drikke).

Med andre ord kan de drikke rødvin uden for enhver sæson, men på en eller anden måde er smagen altid den samme.

Som tommelfingerregel smager den dog bedst serveret afkølet eller ved stuetemperatur.

Hvis du lader det sidde i dit køleskab, hvor det er køligt og fuldt af iskoldt vand, vil du have det meget dårligt, fordi vandet vil kalde alle smagene fra din Rosé, og det vil efterlade dig med en meget dårlig smag i munden.

Så gør det ikke.

Til En Varm Sommeraften

Find Rosévin

Rosévin er fantastisk på en varm sommerdag, til at køle sig lidt ned på. Find rosévin hos vores partnere herunder.

Hvornår skal jeg drikke rosé?

Når som helst du kan lide. Den er lettere og frugtigere end en almindelig rødvin og er fantastisk i sommervarmen, når du vil have noget, der har en smag, men ikke kommer til at slå dig ud med alkoholindhold.

[REXULTZ id="nn" template="slider" limit="10"]

Hvilken slags rosévine findes der?

Rosévine findes i mange forskellige stilarter afhængigt af den anvendte drue, og hvordan de laves.

Hovedkategorierne opdeles i to lejre: Blended (hvor noget rødvin blandes i for at give den farve) og “Saignée” (fremstillet af knuste druer).

En saignée rosé er næsten altid lysere i farven, tørretumbler, mindre frugtagtig og mere mineralsk drevet end en blandet rosé.

Så hvis du vil drikke en rosé, der mere ligner almindelig rødvin, skal du vælge en saignée rosé.

Roséblandinger har en tendens til at være blandinger af røde og rosévine, der derefter aftappes som roséer, før de ældes (se “Terroir”).

Hvis du ikke kan tåle vin med frugtsmag, skal du kigge efter en “campagne” -stil. Det har de grundlæggende smag af en Rosé, men det er ikke så frugtigt og let som en amerikansk pink eller rose.

Desværre kalder nogle mennesker Campagne Rosés med samme navn som Carte blanche – det er normalt bare blandede roser, der smager meget mere som almindelig rødvin mere end noget andet.

Er Rosé dyrt?

Generelt ja.

Der er dog en række vinproducenter, der har lavet rosé i et stykke tid nu, og som følge heraf har nogle af disse producenter mere eller mindre dygtigt kunnet producere en rosé, der ikke smager som nogens mormors julepunch.

Hvis du kan finde en af ​​disse billigere Rosés, vil du le af omkostnings sammenligningen med, hvad detailhandlere vil sælge for.

Det er virkelig værd at prøve dem, hvis du kan lide frugtagtige toner og ikke har noget imod at betale mere end almindelig rødvin (som normalt er omkring $ 10 eller højere pr. Flaske).

Bruges Rosé til Frosé?

Ja.

Hvor kom dette fra?

Frosé blev oprindeligt antaget at have sin oprindelse i New Orleans.

Det gjorde den ikke.

Det kom heller ikke fra bartenderne på det berømte Hotel Monteleone, selvom de har taget det til sig og serveret det året rundt.

Dens opskrift blev vedtaget af den hawaiianske bartender Joe Scialom, der skabte drinken i slutningen af ​​1980’erne, da han ledte efter en måde at gøre brug af al den ekstra vin, som folk bragte ind i hans bar, som han ikke kunne sælge, fordi det ikke var  koldt nok udenfor (Hawaii’s klima egner sig ikke til at holde vinen kold).

Kan du drikke Rosé til et måltid?

Ja, men det er nok ikke det bedste valg.

Som nævnt ovenfor serveres Rosé ofte med mad til de frugtagtige toner.

Hvis du ikke vil have vin med smag til at forstyrre dit måltid, så nej.

Men hvis du bare leder efter noget at drikke af sig selv, så er det dejligt at kunne hente dit glas og begynde at tude uden at spekulere på, hvordan du vil afslutte den flaske vin selv.

Rosé er også perfekt til sommeren, når du vil have noget alkoholfrit og frugtigt uden tilsat sukker eller alkohol (som nogle gange kan gøre rødvin sur hvis den er overmoden).

Find mere inspiration hos vores partnere herunder: