Portvin er en vin, der stammer fra Douro -dalen i Portugal.
Det er traditionelt fremstillet af dessertvine, typisk røde druer og beriget med brandy.
På grund af disse unikke egenskaber har folk ældet havn i befæstede træfade i hundreder af år.
De forskellige typer havne omfatter rubinportvin og tawny Portvin.
Der er også nogle store, men mindre kendte sorter, såsom vintage Portvin eller oloroso sherry, der, når de tilføjes til listen, udgør det komplette udvalg af havne, der er tilgængelige.
En rubinportvin får sit navn fra den dybe crimson farve på den vin, den producerer.
Processen giver en vin, der er fløjlsagtig og sød.
For at lave en rubinportvin lagres vinene i mindst to år på egetræsfade efter gæring og før blanding.
Det færdige produkt er en meget behagelig rødvin, der har en rig smag.
Portvin begyndte sit liv i England i 1703, da John Methuen, en engelsk diplomat, indgik en aftale med en af hans kolleger fra Portugal.
En af bestemmelserne i denne aftale var, at der ville blive skabt et engelsk marked for Portugisiske vine, fordi de på det tidspunkt var ikke særlig populære.
Portvin er en god drink efter middagen.
Det er også et godt tilbehør til dessert og er meget populært i kaffelikør og chokoladedrikke. Det kan serveres med cigarillos, men det er ikke en, der nødvendigvis bør parres med cigaretter.
Server ikke Portvin, når du drikker rosé eller røde vine, såsom hvid Zinfandel eller Merlot. Portvine bør kun serveres, når du drikker fyldige rødvine, f.eks. Cabernet sauvignon eller merlot.
Havn forbruges ofte i løbet af ferien som jul og påske på grund af dens evne til at tjene som et godt tilbehør til solide ferie måltider.
Portvin har en meget rig, fyldig og sødlig smag.
Det beskrives ofte som “sherry-lignende” og kan nydes alene eller sammen med mad.
Når den serveres før et måltid, skal Portvinen serveres pæn, fordi den er meget stærk.
Der er mange have sorter, der alle har forskellig smag, smag og egenskaber.
Denne sort gør havn til en god drink, ikke kun i løbet af ferien, men også ved vinsmagninger eller sammenkomster.
Portvin kan serveres før et måltid, under desserten eller endda efter desserten med kaffe. Den særlige sødme passer fint til chokolade desserter som f.eks. Vanilje eller chokoladekage.
Portvin er ofte dyrere end andre vine.
Det store udvalg af smag produceret af forskellige havne gør det dog til en god dessert eller eftermiddagsdrink.
Mange mennesker nyder Portvin, fordi det er en sød og klistret vin, der passer godt til en bred vifte af mad.
Det kan købes i flasken eller i glasset på en restaurant eller købes i en sportsbutik, hvis det købes i flasken.
Gennemsnitsprisen for en flaske kan afhænge af, hvilken type Portvin der er, du prøver at købe.
Nogle havne er dyrere end andre afhængigt af faktorer som levetid og alder.
Det er vigtigt at huske, at der findes mange forskellige typer dessertvin, men Portvin betragtes egentlig kun som en dessertvin, hvis den er blevet forstærket med brandy.
Hvis du prøver at vælge mellem Portvin eller en anden dessertvin, bør du overveje vinens sødme.
Portvin er sød, så hvis du nyder noget, der er meget sødt, er det bestemt værd at prøve.
Hvis du foretrækker noget, der er mere tørt, er det måske ikke noget for dig.
Portvin kan serveres efter middagen som de fleste mennesker gør med andre rødvine som cabernet sauvignon eller merlot.
Dette tillader dog ikke, at Portvinens fulde smag skiller sig ud alene.