Mousserende vin er et udtryk opfundet af en vinekspert for at beskrive enhver mousserende vin fremstillet af en ikke-traditionel druesort, såsom Milot.
Dette er et glimrende valg, hvis du leder efter en ny mousserende vin oplevelse eller noget, der ligger uden for standard Champagne- eller Prosecco -kategorierne.
Mousserende Vin er fremstillet af en eksotisk eller uregelmæssig druesort (normalt Muscat, men nogle gange andre hvide druesorter som Riesling).
Et eksempel på noget, der ikke er klassisk fremstillet i Champagne -regionen, er mousserende vin fremstillet med Muscat -druen, der først blev plantet i Auckland Auckland New Zealand i 1957.
The Sparkling Wine Company (NZ) hævder, at det er en af New Zealands bedste producenter af mousserende vin, der producerer over 90% af al mousserende vin fra New Zealand.
Men hvis du aldrig har ønsket at prøve mousserende vin før eller bare vil prøve nogle forskellige typer vin, er Mousserende vin det perfekte valg.
Champagne, Cava, Prosecco, flaske fermenterede vine fra Californien og New Zealand. Mousserende vine fra Italien, Spanien og Frankrig kan også kaldes mousserende vine, fordi de ikke passer ind i de andre kategorier.
TIP: Tro ikke, at du ikke kan drikke Champagne og Mousserende Vine i flæng, de er alle variationer af boblende vine fremstillet af kølige klima druer.
Hvis mousserende vin bare er for meget for dig, er du ikke alene. Mange mennesker kan ikke lide den fizz, der følger med mousserende vine, og oplever, at det får dem til at føle sig oppustede eller kvalme.
Der er et par andre metoder, der bruges til at tilføje kulsyre til vin, f.eks. Ved at bruge en sodavand eller en mousserende vin -charme, men generelt hvis det er brusende, omtaler folk det generelt som en mousserende vin.
Mousserende vin nydes bedst ung (i hvert fald inden for de første par år med at drikke). Nogle eksperter går så langt med at sige, at mousserende vine skal drikkes inden for et år efter aftapning.
Kuldioxiden (boblerne) forsvinder over tid, og boblerne vil være væk, før du overhovedet er færdig med din flaske, men efter lidt tid smager disse vine som enhver anden normal mousserende vin.
Hvis du serverer mousserende vin til en begivenhed eller fest, kan det let blive til en boblende cocktail ved at tilføje bitter eller andre modifikatorer.
Mousserende vin skal serveres ved en temperatur mellem 4 og 8 grader celsius.
Hvis din mousserende vin er for varm, vil den smage meget mindre brusende og være meget mindre behageligt at drikke.
Hvis du er følsom over for kulden, skal du ikke bekymre dig om, at det er iskoldt, bare slurk af dit glas, og vinen vil følge trop.
I de fleste tilfælde, når en mousserende vin er for kold, skyldes det normalt, at flasken blev opbevaret et sted som en fryser eller et køleskab og ikke vil smage særlig godt (hvis overhovedet), når den indtages.
Mousserende vin er generelt temmelig dyrt sammenlignet med andre mousserende vine på grund af hvor vanskelige disse vine er at producere.
New Zealand Sparkling Wine Company’s mousserende $ 29 flaske premium mousserende vin har et alkoholindhold på 13% og et prisskilt på $ 9,95.
Hvis du virkelig ønsker at spare penge og vil prøve noget nyt og anderledes, kan du prøve en flaske fra en af de mange helt nye mærker, der dukker op overalt i verden, eller nyde en flaske fra din lokale købmand for næsten ingenting.