Grappa er en alkoholholdig drik, der består af drueskind og frø, vand og (undertiden) alkohol. Ordet “grappa” stammer fra det italienske udsagnsord giuppare, hvilket betyder “at sprøjte”, og på det italienske sprog er det at sige, at du elsker nogen på en romantisk måde, at sige, at du elsker dem “grazie al grappa”.
Italien har spist grappa siden 1500 -tallet.
Grappas historie er lige så interessant som dens smag: den har været populær til uformelle sammenkomster som f.eks. Vågner.
Det blev også brugt som en modgift mod forgiftning (repræsenterer døden), deraf dets navn; nu repræsenterer det liv og lykke efter alle disse tragedier! Og endelig en sidste vigtig kendsgerning: grappa betyder et udtryk for taknemmelighed.
Den bedste grappa er lavet af drueskind og frø af de ædleste druer.
Det minimale alkoholindhold er 25 procent (eller mindre), hvilket gør det til en annisette (ravfarvet, aromatisk) med en syltetøj lignende konsistens.
Grappa af høj kvalitet er kendetegnet ved sin delikat bitre smag, ikke for stærk, men stadig med en behagelig eftersmag.
Grappa findes i forskellige typer: rød, guld, blanc, rose, hvid og sølv.
Den traditionelle måde at servere Grappa på er i små glas kaldet ovoli, som også er lavet af glas eller fajance med omhyggeligt udskårne dekorationer, der skildrer scener fra drikkens liv.
Grappa er en traditionel italiensk drink fyldt med historie og traditioner. Når du siger “jeg elsker dig med Grappa”, betyder det meget.
Der er forskellige typer Grappa afhængigt af kvaliteten af de druer, de kommer fra, alkoholindholdet og den måde, de er lavet på.
Ved særlige lejligheder eller bare for fornøjelsens skyld kan du få et glas Grappa.
Det var traditionelt en annisette vin fra drueskind og frø, der fik lov til at sætte sig i keramiske kar i flere måneder, før de blev fjernet og aftappet. I Italien fejres hver 1.
september som Oggi è il Giorno della grappa (I dag er det grappa dag).
Grappa produceres af drueskind og frø, der er tilovers efter vinproduktion. Disse skind og frø lægges i en passende beholder (en fajance eller glasflaske) og destilleres derefter til damp ved opvarmning, indtil den ønskede koncentration er nået.
Grappa -opskriften kan variere afhængigt af det ønskede alkoholindhold, som spænder fra 22% til 96%; den lagres derefter i mindst et år på træfade. Lagring kan foretages på stedet eller i lagre afhængigt af kvaliteten af Grappa, der produceres.
På grund af sin historiske og traditionelle oprindelse er Grappa en forholdsvis dyr drink. Prisen på flasken (og den ekspertise, der kræves for at producere et så perfekt produkt) kan vælte den til premium -område.
Prisen afhænger af mærket, og som med enhver vin eller spiritus er kvalitet vigtig; billige mærker vil ikke være så gode som dem, du køber i en eksklusiv butik som Selfridges.
Prisen på Grappa spænder fra omkring 80 kr (for den billigste grappa) til 300 kr for et godt mærke.
Som med de fleste vine gæres Grappa fra frugt (druer).
Drueskind og frø destilleres derefter til en drink, der nu er lavet med alkohol eller vand. Alkoholindholdet varierer; for eksempel kan den variere fra 22% til 96%.
Forskellen mellem Grappa og vin på mange måder: ud over druesaften i Grappa er der også smagen af egetræsfadet, hvor den blev gæret og lagret.
Druefrø og skind indeholder enzymer, der hjælper med at nedbryde komplekse sukkerarter, der findes i druer.
Disse enzymer producerer også alkohol.
Mængden af alkohol i Grappa afhænger af mærket.
For eksempel producerer en flaske “Rød” Grappa 228 milliliter alkohol.
Der er også forskellige typer Grappa i henhold til den metode, der bruges til destillation, typen af drueskind og det nødvendige alkoholindhold.
Hvad er din yndlings type?
Hvilken type er din yndlings? Rød eller hvid? Guld eller sølv?
Grappa er en sød hvid ravfarvet italiensk annisette, der har en intens bitter citrus smag. Denne vin er kvalificeret som et produkt af “olivenolie”, fordi den ikke kun smager af, men også lugter som olivenolie.