Hyg.dk

Vin

Til En Hyggelig Aften

Find Vin

Vin passer perfekt til både hverdag of fest. Find vin hos vores samarbejdspartnere herunder.
[REXULTZ id="1917"]

Alkoholfri Vin

Hvad er alkoholfri vin? Hvad er fordelene ved alkoholfri vin? Vi besvarer disse spørgsmål og mere i denne alkoholfri vinguide.

Smagen af ​​alkoholfri vin er som en “tør hvidvin”, den er sprød og ikke for sød.

Det har normalt 4% til 8% ABV sammenlignet med almindelige tørre vine, der har 8% til 14% ABV, men fordi disse vine har et lavt alkoholindhold, kan de nydes af folk, der foretrækker smagen.

Alkoholfri vin fremstilles af de samme druesorter som almindelige vine.

Alkoholfri vin producenter bruger moderne teknologi til at replikere de processor, der anvendes til fremstilling af tørre vine, de bruger også traditionelle metoder til ældning af vin såsom i egetønder og gamle kældre.

Smagen af ​​alkoholfri vin kan variere afhængigt af kvaliteten af ​​den alkoholfri vin, men de fleste alkoholfri vin smager svarende til tørre hvidvine med en sprød eftersmag og ikke for sød.

Traditionelle producenter som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot eller Pinot Grigio kan også bruges til at fremstille alkoholfrie vine med deres egen unikke smag, der ikke kan replikeres af andre druer.

Se alle Alkoholfri Vin

[REXULTZ id="1918" template="slider" limit="10"]

Champagne

Champagne en mousserende vin, der udelukkende fremstilles i Champagne-regionen i Frankrig.

Den er typisk lavet af chardonnay-druer og produceret med méthode champenoise.

Et suffiks afledt af Champagne, “champagnic”, henviser til en vin, der smager som champagne og har lignende kvaliteter.

De vigtigste sorter af druer, der anvendes til fremstilling af champagner, er chardonnay, pinot noir, pinot blanc, pinot meunier og petit meslier.

R.C.S offentliggør detaljerede og komplette regler for Champagne-regionen, kaldet “Règlement de production en champagne” (“Champagne-produktionsregler”).

Disse gælder for alle producenter i regionen, uanset om de er medlemmer af den “regionale organisation” eller ikke (selv RCS).

Produktionsmetoden er unik for Frankrig og er verdensmesteren i fransk vinavl: omhyggelig kontrol med vingårdsmiljøet.

Reglementet kræver, at mindst 50% af druerne skal dyrkes på tomter, hvor der ikke er dyrket vinstokke inden for tre år, med yderligere 25% begrænset til Grenache Noir og Mourvèdre.

Se alle Champagner

[REXULTZ id="1919" template="slider" limit="10"]

Grappa

Hvad er Grappa?

Grappa er en slags italiensk vin, der er fremstillet af tørpressede drueskind med tilsætning af brandy.

Druerne tørres ud i roterende bakker, ofte over tørvebrande, hvilket reducerer dem til en blød, klæbrig papirmasse – en proces svarende til fremstilling af grappa.

Grappa er i modsætning til enhver vin, du gerne vil drikke, fordi den er stærk og har en brændt sukkersmag. Italienerne kalder det “sort guld”.

Italienerne siger, at en venetiansk hund er en særlig slags person, der med glæde drikker grappa uden klage.

Det er ikke svært at se hvorfor: der er ikke noget mere forfriskende på en varm dag end et dejligt koldt glas grappa.

Det er den perfekte måde at holde sig væk en eftermiddag eller bare som en god drink til enhver tid af året. Du kan endda finde dig selv at snige slurke ud af din nabos glas!

Mange mennesker tror, ​​at det at skabe din egen grappa giver dig det bedste resultat, men det er ikke nødvendigvis sandt.

Du kan købe det i butikken, men chancerne er, at det ikke bliver lavet af 100% Pecorino Romano.

Se alle Grappaer

[REXULTZ id="1921" template="slider" limit="10"]

Grappa

Hvad er Grappa?

Grappa er en slags italiensk vin, der er fremstillet af tørpressede drueskind med tilsætning af brandy.

Druerne tørres ud i roterende bakker, ofte over tørvebrande, hvilket reducerer dem til en blød, klæbrig papirmasse – en proces svarende til fremstilling af grappa.

Grappa er i modsætning til enhver vin, du gerne vil drikke, fordi den er stærk og har en brændt sukkersmag. Italienerne kalder det “sort guld”.

Italienerne siger, at en venetiansk hund er en særlig slags person, der med glæde drikker grappa uden klage.

Det er ikke svært at se hvorfor: der er ikke noget mere forfriskende på en varm dag end et dejligt koldt glas grappa.

Det er den perfekte måde at holde sig væk en eftermiddag eller bare som en god drink til enhver tid af året. Du kan endda finde dig selv at snige slurke ud af din nabos glas!

Mange mennesker tror, ​​at det at skabe din egen grappa giver dig det bedste resultat, men det er ikke nødvendigvis sandt.

Du kan købe det i butikken, men chancerne er, at det ikke bliver lavet af 100% Pecorino Romano.

Se alle Grappaer

[REXULTZ id="1921" template="slider" limit="10"]

Hvidvin

Definitionen af ​​hvidvin er en type vin fremstillet af saften af ​​druer gæret uden den farve, der er givet ved hudkontakt, typisk med kun en kontakt under gæringen.

Hvidvins historie er bundet til rødvins historie, men den var ikke rød selv.

I gamle tider havde græske vine en tydelig lys og roséfarve.

Dette blev opnået ved at udelukke mørke farvede druesorter som Gargares eller Malbec fra produktionsprocessen og også på grund af lavere produktions temperaturer.

Grækernes drikkere ville have været fortrolige med en tør hvid (eller “grøn”) Chardonnay eller Riesling.

I middelalderens Europa producerede vinproducenter hvidvin ved at lade den klare juice fra røde druer sidde uden maceration så længe, ​​at saften blev farveløs.

Druen Pinot noir producerer en lyserød juice, men den ville ikke have været klar nok til at blive kaldt hvidvin.

Under vin fremstillingsprocessen filtreres saften for at reducere det faste stof, der er tilbage i den. Hvidvin er lavet af rødvin, fordi fjernelse af pigmenter (farve) fra en farvet væske resulterer i en lysere farvet væske.

Hvidvin har eksisteret i mindst 2500 år, men det var først i år 1100, at europæiske vine blev meget værdsat i deres egen ret.

Se alle Hvidvin

[REXULTZ id="1922" template="slider" limit="10"]

Mousserende Vin

Mousserende vin er en vin, der produceres ved traditionel sekundær gæring af vin. Kuldioxidindholdet er for lavt til en naturlig skummende effekt, så det produceres med ekstra tryk inde i flasken.

Denne proces øger niveauet af kulsyre og gør det mere som bobler i Champagne. Mousserende vine kaldes også “mousserende” og findes i de fleste købmandsforretninger eller spiritusbutikker.

Smagen af ​​mousserende vin er meget tør og skarp.

I de fleste mærker mousserende vine er niveauet af kulsyre ikke særlig højt; så de er bedst til at drikke i små mængder.

Mousserende vine kommer i en række frugtagtige smag som jordbær, æble og grapefrugt.

Og de bruges ofte til at lave blandede drikkevarer som champagnecocktails eller alkoholholdige frugtslag.

Se alle Mouserende Vin

[REXULTZ id="1923" template="slider" limit="10"]

Portvin

Portvin er en rødvin, der produceres i Douro-dalen i det nordlige Portugal.

Produktionsprocessen kræver manuelt arbejde, og saften kommer fra områdets to oprindelige druesorter: Touriga Nacional og Touriga Franca.

Portvin ældes godt, både i trætønder og også i flasker.

Dels på grund af sin unikke ældningsproces betragtes port ofte som en af ​​verdens mest prestigefyldte vine.

Portvin er både en alkoholholdig drik og et fødevareprodukt.

Forskellige frugter og grøntsager tilsættes til portvin for at lave en række drinks.

Portvin kan drikkes kølet, ved stuetemperatur eller opvarmes.

For at drikke opvarmet portvin serveres den ofte med den traditionelle portugisiske metode kaldet “fado”.

I 1949 modtog en amerikaner ved navn Dan Simel til sidst økonomisk støtte fra en gruppe investorer i Detroit for at opbygge det, der ville være den største portvinrelaterede forretning på hele planeten (på sin tid): Chateau Simel Port-Wine Winery i St. Helena , Californien (nu ejet af Constellation Brands). Det blev solgt i 1956 til Marvin Simel og familiens New World Corp.

Se alle Portvin

[REXULTZ id="1924" template="slider" limit="10"]

Rødvin

Rødvin er en gæret drik fremstillet af druesaft, der er blevet lagret i tønder. Det er den ældste kendte type vin, og der er henvisninger til, at den går tilbage i 4000 år. Røde druer bruges til fremstilling af denne type vin, fordi de afgiver mere pigment, når de gærer. Farven kommer fra drueskind og frø, som indeholder pigmenter kaldet anthocyanin.

For at fremstille rødvin fermenters mosten (frugt-juice-blanding) med en gærstamme kaldet Saccharomyces cerevisiae, som også bruges til bagning og brygning af øl. Denne gær producerer ethanol og kuldioxid som affaldsprodukter. Kuldioxid skubber luften, der var i saften ud, og samtidig opløses noget af det i væsken.

Efter cirka en uge er alt sukker i druesaften gæret til alkohol.

Alkoholindholdet i rødvin er mellem 9–13 volumenprocent (18–25 volumenprozent).

Rødvin findes i to former: stadig vin og mousserende vin.

Stillvin består af en ufiltreret (ikke-kulsyre holding) drink indeholdende 10–16 volumenprozent alkohol. Mousserende vine forsegles med en champagne kork lignende lukning kaldet en “bouchon”.

Se alle Rødvin

[REXULTZ id="1925" template="slider" limit="10"]

Rosévin

Rosé er en vin fremstillet af hvide druer, der er blevet let farvet af rødvin.

Da den er lavet af røde druer, vil vinen i en rosé smage lidt bitter.

Rosévine har eksisteret siden Frankrigs middelalder og blev oprindeligt lavet med hvidvin.

Som et resultat er roséer populære over hele Europa og endda i Nordamerika, hvor de blev populære under forbudstiden.

Rosé er en alsidig vin, og der er mange måder at fremstille den på.

Der er roséer lavet af røde druer, roséer lavet af hvide druer og roséer blandet med rød druesaft.

Hvilken slags druer kan bruges til at fremstille rosé?

Det er bedst til brug i rigelig vin, hvis den originale juice af hvide druer er rig på sukkerindhold.

For at intensivere sødheden anbefales det, at druerne indeholder mindre alkohol og mere sukkerindhold.

Derudover skal deres hud være tyk og ru, når den høstes, og forhindre dem i at blive knust for let, når de presses.

Se alle Rosévin

[REXULTZ id="1926" template="slider" limit="10"]

Sherry

Sherry er en tør vin, såsom Madeira.

En alkoholholdig drik afledt af gærede druer eller anden frugtsaft

En type hård æblecider, der får lov til at fermentere, før den tappes på flaske

En aromatisk berigede vin fra det sydvestlige Spanien og Portugal, serveres typisk efter middagen som fordøjelsesmiddel og ofte med dessertretter, såsom jordbær med chokolade.

En tør vin, der kommer i mange sorter afhængigt af oprindelsesregionen.

Der findes over 300 forskellige typer sherry i dag; de mest almindelige typer er fino (lys), amontillado (medium), oloroso (rig) og fløde (sød). Nogle kalder fejlagtigt alle søde vine “sherry”.

Der er mange forskellige typer sherry.

Se alle Sherryer

[REXULTZ id="1927" template="slider" limit="10"]

Find mere inspiration hos vores partnere herunder: