Hyg.dk

Calvados

Calvados

Lidt Godt Til Ganen

Find Calvados

Calvados er en lækker æblebrændevin, der passer godt til din tunge. Find calvados hos vores partnere herunder.
[REXULTZ id="1933"]

Calvados

Hvad er Calvados?

Calvados er en type æblebrændevin, der er fremstillet i den franske region Normandiet.

Den er klar, lys i farven, med en subtil smag af æbler.

Æblerne dyrkes typisk i Calvados -regionen og presses til en vin kaldet pomace, som derefter destilleres.

Calvados kan have et højt alkoholindhold, men det blandes ofte med andre æble brandies for at reducere alkohol niveauet.

Calvados er ikke det samme som æblecidereddike, som er en type cider lavet af fermenteret frugtsaft, der fortyndes med vand og normalt sælges i butikker.

I Frankrig har Calvados en tendens til at blive hældt i store krukker eller beholdere efter at være lagret i 12-24 måneder, før den tappes på flaske.

I Amerika plejer det at blive drukket direkte fra flasken.

Nogle mennesker kalder det quaffers på grund af dets stærke smag.

Lidt Godt Til Ganen

Find Calvados

Calvados er en lækker æblebrændevin, der passer godt til din tunge. Find calvados hos vores partnere herunder.

Hvordan laver man Calvados?

Du skal starte med at blande en ottende til en kvart ounce (3-5 gram) hver af hakkede æbler, sukker, vand og gær i 500 ml (2 kopper) kogende vand i cirka ti minutter, før blandingen afkøles med isterninger. Blandingen skal derefter fermenteres i seks dage, før den modnes i eg eller neutrale sprit fade i to måneder om året på de fleste destillerier.

Calvados laves overalt i Frankrig, men de mest berømte calvados kommer fra Normandiet. Det er produceret ved hjælp af æbler, pærer og nogle gange kirsebær.

Calvados er også kendt i hele Europa.

Det kan blandes med mousserende vand eller andre drikkevarer til at lave cocktails eller bruges til madlavning. Nogle mennesker drikker det lige op uden at blande det med noget andet. Calvados er normalt 40 til 48% alkohol i volumen (80 til 96 bevis).

Folk, der ikke er i stand til at drikke alkohol af religiøse årsager, bruger ofte Calvados i stedet for alkohol i opskrifter.

[REXULTZ id="1933" template="slider" limit="10"]

Hvor meget alkohol indeholder Calvados?

Mængden af ​​alkohol i Calvados afhænger af en persons alkoholtolerance og kropsvægt. Det er sikkert og anbefales, at folk drikker alkohol med måde.

Det amerikanske ministerium for sundhed og menneskelige tjenester råder kvinder til ikke at drikke mere end en drink om dagen, og mænd til ikke at drikke mere end to drikkevarer om dagen (1). “En drink” er defineret som:

1,5 ounces (44 gram) 100% alkohol (40% alkohol i volumen)

12 ounces (340 gram) øl, som indeholder omkring 4-5% alkohol i volumen eller 5 ounces (147 gram) ) vin, som indeholder ca. 9-10% alkohol i volumen

4 fl. oz.

Er der mad, der passer godt til Calvados?

Calvados serveres ofte til måltider eller hældes i store krukker eller beholdere til måltiderne.

Det kan bruges til madlavning som vin, spiritus eller likører. Det er især godt, når det blandes med foie gras (gåselever) og stegt løg.

Calvados passer godt til carpaccio (tyndt skåret råt kød) og roastbeef, men det kan skræmme nogle mennesker på grund af sin stærke smag.

Dens smag supplerer også ost, frugt og desserter.

Nogle mennesker hælder Calvados i glas, der er placeret over hovedet på deres gæster.

Skikken mindes afslutningen på den tradition, der gjorde det ulovligt at sælge eller drikke alkohol i Normandiet mellem 21:00 og 06:00.

Calvados passer også godt til kaffe, fordi den skærer ned på sin bitterhed.

På et tidspunkt var der mere end 8.000 destillerier i Normandiet, men kun omkring 100 er tilbage i dag på grund af konkurrence fra større mærker.

Resterne af nogle gamle destillerier er blevet omdannet til museer for at holde traditionerne i live.

Cidre bouché er cider, der er aftappet i kork lignende glasflasker, hvilket giver den en særlig stærk smag og tekstur.

Hvordan er Calvados sammenlignet med andre vine?

Smagen af ​​Calvados ligner den af ​​brandy, men den er mindre koncentreret og har ikke så meget alkohol.

Den er lavet af æbler i Normandiet og har en let sødlig og frugtagtig smag. Den kan serveres som aperitif (en alkoholholdig drik, der serveres før et måltid) eller som en fordøjelse (en alkoholholdig drik, der serveres efter et måltid).

I modsætning til brandy behøver Calvados ikke at blive lagret på egetræsfade i flere år for at udvikle sin smag.

Calvados er normalt 40-48% alkohol i volumen (80-96 bevis) som vin, fordi den har omkring 20% ​​mere vand end andre typer brandy.

Find mere inspiration hos vores partnere herunder: