Hyg.dk

Hjem - Produkter - Mad og drikkevarer - Kaffe - Malet kaffe

Hjem - Produkter - Mad og drikkevarer - Kaffe - Malet kaffe

Malet kaffe

Malet kaffe

Klar Til Maskinen!

Find Malet Kaffe

Malet kaffe, eller formalet kaffe er perfekt til kaffemaskinen derhjemme. Find malet kaffe hos vores partnere herunder.
GRATIS FRAGT
Gran Gusto malet kaffe
1 Pose af 250 gram. Perfekt til filter og stempel  
Pris fra 29
GRATIS FRAGT
Intenso malet kaffe
1 Pose af 250 gram. Perfekt til filter og stempel  
Pris fra 29
GRATIS FRAGT
Deca malet kaffe
1 Pose af 250 gram. Perfekt til filter og stempel  
Pris fra 29

Malet Kaffe

Formalet kaffe er en fornøjelse for mange mennesker, fordi det er let og hurtigt at få sin kaffe.

Malet kaffe er også den mest populære slags kaffe i Danmark, hvilket kan ses i det meget store udvalg af kaffe, der allerede er blevet malet.

Malet kaffe har en anderledes struktur, end brugen af hele bønner, hvilket kommer til udtryk i kaffens smag og aromaer.

Men det gør bestemt ikke malet kaffe til en dårligere oplevelse, det gør det til gengæld til en anderledes oplevelse.

Det er ikke alle der har en kaffekværn stående derhjemme, og lige kan kværne bønnerne, inden de laver kaffe.

Hvis du benytter en formalet kaffe, så er der en række ting du skal være opmærksom på, så du kan få den bedste kaffeoplevelse hver gang.

Klar Til Maskinen!

Find Malet Kaffe

Malet kaffe, eller formalet kaffe er perfekt til kaffemaskinen derhjemme. Find malet kaffe hos vores partnere herunder.

Hvordan skal det opbevares

Når du køber en pose kaffe, Så er det vigtigt, at du opbevarer den rigtigt, så du holder på smag og aromaer, i hele posens levetid.

Når du først har taget hul på kaffeposen, så anbefaler vi, at du opbevarer kaffen i en lufttæt beholder, og ikke lader den være der i mere end 14 dage.

De fleste mennesker der drikker kaffe, kan sagtens bruge en pose på 14 dage, men skal du fx på ferie, så sæt beholderen i køleskabet, så forlænger du levetiden på kaffens smag, imens du er væk.

Du skal dog ikke opbevare kaffen i køleskabet hele tiden, da der så kan dannes kondens der kan ødelægge kaffen, fordi den udsættes for mange temperatursvingninger.

Hvordan brygger jeg med malet kaffe?

Når du benytter malet kaffe, så findes der flere forskellige grovheder, af hvordan kaffen er blevet malet, inden du køber den.

Dette spiller en afgørende rolle for, hvilken du skal benytte, hvis du ikke selv har mulighed for at male kaffen.

Filterkaffe

Når du laver filterkaffe, på den gode gammeldags manér i en filterkaffemaskine, med et standard kaffefilter, så skal du bruge en kaffe, der ligger mellem fin og grov maling.

Når du brygger kaffen, så er filter og maskine designet til, at lade vandet løbe igennem kaffen med den rette hastighed, så¨den færdige kaffe får den rigtige styrke, ud fra mængden af kaffepulver du har benyttet.

Et giver en både afbalanceret og behagelig smag, der ikke er til at tage fejl af.

Kaffe i stempelkande

Hvis du er en af de mange Danskere, der elsker at lave kaffe i din stempelkande, så er det den lidt grovere kaffe du skal benytte.

Det skyldes, at alt for fint malet kaffe, sætter sig fast i stempelkandens filter, og dermed kan ødelægge din stempelkande.

Hvis du ikke selv har mulighed for at male kaffen, så se efter en kaffe, der er lavet til stempelkander, så du får den rette størrelse på bønnerne, efter de er kværnet.

Espresso

Espresso er også meget populært blandt Danskerne, med god grund.

Når du brygger espresso, så er det vigtigt at det kommer under tryk, hvilket betyder at kaffen skal være ekstra fintmalet, så der opstår mere modstand i brygningen.

Espresso er meget stærk og aromatisk, hvilket kommer til udtryk i brygningen heraf.

Hvordan doserer jeg?

Når du skal dosere din kaffe, så er der en fingerregel, der siger, at du skal dosere mellem 50 og 60 gram, for hver liter vand.

Her kan du fx. Benytte kaffemål, en køkkenvægt eller en almindelig spiseske, den rummer ca. 7 gram.

Ønsker du en stærkere kaffe, så kan du tilføje ekstra malet kaffe i din maskine, for at få en længere trækketid.

Hvor varmt skal vandet være?

Det er heller ikke helt lige meget, hvor varmt vandet er, når du brygger din kaffe.

Vi anbefaler, at vandet til din kaffe, er mellem 92 – 95 grader.

Hvis du selv koger dit vand i en elkedel, så kan du koge vandet op, og lade det stå og trække et lille minuts tid, så opnår du den optimale temperatur til din kaffe.

Hvis dit vand er for koldt, så risikerer du, at kaffen får en lidt syrlig smag, hvorimod vand der er for varmt, kan give kaffen en brændt smag.

Hvor længe lader jeg kaffen trække?

Når du benytter en kaffemaskine med filter, eller fx. En espressomaskine, så har din kaffe trukket det den skal, når maskinen er færdig med at brygge din kaffe.

Det skyldes, at de er designet til at vandet løber igennem kaffen, i det tempo der kræves, for at få den rette smag.

Benytter du en stempelkande, så anbefaler vi at du lader kaffen stå i ca. 4 minutter, før du trykker stemplet ned og drikker kaffen.

Skal jeg tilsætte ekstra smag?

Er du en af dem, der ønsker en lidt sødere kaffe, så kan du altid med fordel, tilføje lidt sukker, honning eller måske en kaffesirup, for at få en sødere smag.

Ønsker du en blidere smag, kan du altid tilføje mælk eller måske kaffefløde til din kaffe.

Husk at rengøre dine redskaber

Som med så mange andre ting, så er det vigtigt at du holder dit udstyr pænt og rent, da det kan ødelægge oplevelsen, hvis du ikke gør det.

Når du brygger kaffe, så brug altid en ren kop, og sørg for at afkalke din maskine og rengør alt udstyr.

Gør du ikke det, så sætter kalken eller resterne af gammel kaffe sig i smagen, hvilket kan gøre, at det ødelægger din kaffeoplevelse.

Find mere inspiration hos vores partnere herunder: