Et champagneglas er en glas art designet, udviklet og fremstillet i Frankrig i slutningen af 1700 -tallet.
Champagneglas er forbundet med deres originale funktion som tilbehør til vin, der skal serveres til middagsselskaber.
Deres moderne brug er til at servere enhver form for alkohol, men de bruges mest i dag til cocktails eller mocktails- normalt for at vise smagen af en bestemt spiritus.
Imidlertid er champagneglas især populære blandt vinentusiaster, da det er et glas, der er meget velegnet til denne specifikke spiritus.
Fordi glasset er formet til at give et stort overfladeareal af drikkevaren mulighed for at blive eksponeret i en enkelt hældning, er aromaen og smagen af drikken meget mere intens i denne glasart.
På grund af den brede kant og smalle skuldre er det desuden lettere at lugte og smage aromaen, samtidig med at den kan bevare nok kontrol over, hvor meget man drikker.
Dette gør enhver drink i et champagneglas ekstremt transportivt – man kan prøve flere forskellige varianter uden at føle sig så mæt, at de ikke kan nyde deres omgivelser.
Det lange glas i et champagneglas er afgørende for korrekt smag nydelse – man skal kunne smage duften uden at have for meget vin at spilde, når man nipper.
Det er derfor, glasset har en kort krop, som er lidt bredere øverst, hvilket får drikkerens læber til automatisk at hænge over fælgen, når de drikker.
Denne lange stilk holder også din pegefinger væk fra vinen ved at holde den ude af direkte kontakt med den.
Endelig holder de smalle skuldre fingrene adskilt fra dine læber ved at få dem til at krumme lidt indad.
Dette skaber en lille barriere mellem dig og vinens aroma, så du kan nyde hvert duft af hver slurk.
Anatomien af et champagneglas
Stilen ligner meget det klassiske vinglas, men med flere tydelige forskelle.
Mest bemærkelsesværdigt har den en lang stilk på op til 10 eller 12 tommer i længden. Dette giver mulighed for at skabe kolde bobler inde i drinken. Det er derfor, dette glas er så vigtigt, når man drikker champagne – det er koldere bobler, der er mildere, glattere og mindre cloying end mange andre mousserende vine «. Boblerne fremhæver også smagen af vinen ved at stimulere din tunge med disse små smagssag.
Ud over bare champagne vil denne glasart forstærke enhver drink, hvor du vil opleve al aroma og smag på én gang med lidt eller intet spild.
De fås i mange glasdesigner.
Og de bruges ofte til andre drikke.
Champagneglas er nyttige til alle former for alkohol, men gin entusiaster gør brug af disse glas for at nyde smagen af deres yndlingsdrink. Mens andre drikkevarer vil gøre din mund til en ovn, er gin kendt for at have evnen til faktisk at afkøle din mund, mens den bliver drukket. Når Gin hældes i et champagneglas, føles det som om du drikker is, der er tilsat alkohol – glat og forfriskende!
På grund af den brede kant og smalle skuldre er det desuden lettere at lugte og smage på aromaen, samtidig med at der er nok kontrol over, hvor meget man drikker.
Det bruges som vinglas samt et champagneglas.
I begyndelsen af 1700 -tallet var Champagneglasset en udførlig måde at drikke Champagne ved dit bord.
Det blev også kaldt et langt håndteret glas. Det blev brugt til spiritus og likører, men det er i dag mest kendt som en champagnefløjte eller et vinglas, der bruges til at drikke Champagne.
Det udviklede sig fra coupébusserne, som kun blev brugt til Champagne, men vil blive diskuteret senere i dette afsnit.