Et champagneglas er en stor, slank bæger med en lang stilk og fod fremstillet af et eller flere sæt buede stikker, der understøtter en indadvendt skål. Skålen er normalt formet som et timeglas.
Pokalens stilk blusser udad og er toppet af en kugle med to til fire tud på siden: hver tud frigiver lige nok tryk til at tillade boblende gas i bægeret, men ikke nok til at spilde den på gulvet.
Pokalen er typisk lavet af krystal, ligesom de fleste champagneglas. Imidlertid anvendes også kvarts, plast (f.eks. Polypropylen), metal (f.eks. Sølv) og glas.
Oprindeligt en engelsk stil, der blev populær i det nittende århundrede, er champagneglas nu populære over hele verden. De bruges til sociale arrangementer til at servere champagne som prosecco, som kræver en meget mindre mængde end den typiske flaske champagne (som er meget større), eller til at give som en gave til gæster, der har særlige positioner i livet, såsom virksomhedsledere eller royalty.
Et drikkeglas er en bred kategori af glasbeholdere, nogle lavet af ædle metaller som platin eller sølv, som kan bruges til forskellige formål.
Drikkeglas bruges til drikkevand, juice, mælk og andre drikkevarer.
De lægges også i spisekammeret til fødevarer som korn og supper.
Drikkeglas er også nødvendige på restauranter for at servere forskellige slags spiritus.
I løbet af de sidste par år har drikkeglas oplevet betydelige forbedringer i design og kvalitet.
Drikkeglas fremstilles nu af materialer af højere kvalitet som glasmateriale, med avanceret produktionsudstyr.
Nyere fremstillingsprocesser har også ført til produktdesign af bedre kvalitet.
Drikkeglas bruges til dets kernefunktionalitet til at servere drikkevarer, men de bruges nu som dekorative stykker eller nogle gange som kunstværker.
Der findes forskellige drikkeglas på markedet med forskellige funktioner, størrelser og farver, så folk kan vælge det bedste drikkeglas til dem.
Drikkeglas kan opdeles i to sektioner baseret på deres funktion: Drikkeglas til genbrug og drikkeglas til engangsbrug.
Et margaritaglas er en type drikkeglas, der typisk bruges til indtagelse af alkoholholdige drikkevarer, såsom margarita.
Margaritha -glasset blev opfundet af Ernst Schmidt i 1892 og er også kendt som en amerikansk halv liter eller en tysk halv liter – begge forskellige navne for den samme type glas.
Navnet ‘margarita’ menes at være stammer fra det spanske ord “margarita”, der betyder perle og refererer til glassets sarte udseende.
Mens andre typer af drikkevarer også kan sidde på denne form, herunder vinglas og kaffekopper, bruges det mest til øl og andre alkoholholdige drikkevarer.
Glassets form varierer lidt afhængigt af landet, hvor toppen er mere afrundet i Tyskland og mindre i Mexico.
Margaritaen er en meget populær drink med mange varianter til rådighed for dem, der bestiller en.
Et margaritaglas er en type drikkeglas, der typisk bruges til indtagelse af alkoholholdige drikkevarer, såsom margarita.
Margaritha -glasset blev opfundet af Ernst Schmidt i 1892 og er også kendt som en amerikansk halv liter eller en tysk halv liter – begge forskellige navne for den samme type glas.
Navnet ‘margarita’ menes at være stammer fra det spanske ord “margarita”, der betyder perle og refererer til glassets sarte udseende.
Mens andre typer af drikkevarer også kan sidde på denne form, herunder vinglas og kaffekopper, bruges det mest til øl og andre alkoholholdige drikkevarer.
Glassets form varierer lidt afhængigt af landet, hvor toppen er mere afrundet i Tyskland og mindre i Mexico.
Margaritaen er en meget populær drink med mange varianter til rådighed for dem, der bestiller en.
Et ølglas er en glas art, der er designet til at holde øl.
Det er klassificeret som en tumbler, i modsætning til andre typer glas. Det blev udviklet i 1700-tallet i Tyskland, hvor de første glas blev udviklet på grund af brugen af humle under brygning, hvilket kunne føre til en afsmag, hvis der blev brugt koldt vand.
Glasset er designet til højere øl, der indtages uden is eller fortynding med kulsyreholdigt vand.
Ølglasdrikkere drikker deres øl fuldstændigt gennem glasset, frem for at drikke det efter at have fyldt det med is eller tilsat brusende vand.
For nylig er mange mennesker begyndt at forlade deres ølglas på hovedet efter hældning, så der kan samle sig kondens på indersiden af fælgen, før det drypper ned på deres dug.
Et shotglas er et lille glas, der er designet til at rumme omkring 1,5 ounces (44 ml) væske, der typisk bruges til at indeholde spiritus som whisky, vodka eller rom.
Udtrykket “skud” kan også referere til en lille mængde af enhver type spiritus.
Imidlertid er kulturen forbundet med shotglasset vokset med tiden, og nu er det overvejende forbundet med spiritus og blanding af drikkevarer som whisky og sodavand eller vodka og tranebærjuice.
Shot Glas kan variere i størrelse fra et par millimeter høje til over 100 mm høje; de er dog oftest omkring 40-60 mm høje.
Den mest almindelige shotglas størrelse er “30 ml”.
Navnet 30 ml stammer fra mængden af spiritus, den kunne indeholde. Nyere versioner af glasset tilføjer større mængder spiritus, f.eks. 40-50 ml eller 50-60 ml, men disse større versioner er sjældne.
De fleste shotglas i dag er typisk mindre end en halv liter i størrelse, normalt fra 25-50 ml i størrelse.
De kan dog være meget større: I nogle barer og natklubber i Rusland og Østeuropa kan drikkevarerne variere i størrelsen 150 eller endda 220 ml! På grund af den større størrelse bruges metriske metriske målinger ofte ved beskrivelse af shot glas.
Et vinglas er et glas designet til at indeholde vin.
Alle glas har en stilk, så drikkerens hånd ikke varmer glasset, hvilket påvirker vinenes aroma, og er lavet af enten krystal eller glas. Den traditionelle form er en tulipan.
Selvom der er nogle universelle kvaliteter ved vinglas, har hver producent i virkeligheden deres egne specifikke ideer om, hvordan disse glas skal se ud. For eksempel siger Riedel “det korrekte vinglas, hvor alle vine serveres, bestemmes af druesorten”, mens Spiegelau siger “formen, der bruges til hver slags vin, afhænger af dens smag”.
Nogle briller har fordel af at have et specifikt navn på deres form.
Riedel -tulipanformet glas kaldes Rossini, og Barolo -formet glas kaldes Toscana, og Cognac -glas (alle runde og stilkfrie) kaldes Carafe.
Den første kvalitet ved et godt vinglas er, at det skal beholde sin oprindelige form, hvorimod dårligt designede glas kan blive uformelle, når de er fyldt med vin.
Det traditionelle design af et vinglas er som vist på billedet til højre (Bemærk: identisk med dem, der ses på vinflasker).
Dette design blev dog først introduceret af den tysk-amerikanske kunstner Louis Bota, hvis æstetiske vision var ansvarlig for mange modernistiske designs fra det 20. århundrede.
Et whiskey glas er et glas designet til at rumme en whiskyflaske og holde glassets indhold på et konstant niveau uden at ryste.
Whisky Glasset bruges til at hjælpe med at skabe en konsekvent hældning fra flasken, hvilket er blevet argumenteret for at hjælpe med at forhindre en ujævn drink eller smag.
Et whiskyglas blev skabt i 1878 af George Roagger, ejer af en af de første restauranter i San Francisco.
Et whiskey glas gik ind i bartender, da Gene Kardos, der ejede syv barer i New York City under forbud og skabte mange klassikere, herunder Manhattan og Bronx -cocktails, brugte en i sine drikkevarer.